Church front

Добре дошли на страницата на Македоно-българската източно-православна църква Света Троица в Торонто.
 

Църквата Св. Тройца на ул. Монарх Парк
(
Holy Trinity Macedono-Bulgarian Eastern Orthodox Church)
кани всички енориаши и приятели на

Традиционен Официален Обяд
посветен на Коледа в духа на старата традиция

Елате заедно да се насладим на
добра храна, отлична компания и прекрасна музика

Неделя, 8 Януари, 2022

Начало: 12:00

(непосредствено след отпуст
на църковната служба)

201 Monarch Park Avenue

$20 на човек

деца под 12 безплатно

Това е един приятен начин да подкрепите Вашата църква.

Църквата e отворена за богомолци без ограничения! Присъединете се към неделната служба в църквата или на нашия канал в Ютюб в реално време.

Коледно послание и възвание към членовете на нашата църква и всички богомолци

Драги приятели,
Нека настъпващите Коледни празници да стоплят сърцата ви! Нека в живота ни има веселие и светлина и Новата година да донесе здраве, мир и щастие за всички нас! Да се молим неприятната пандемия да свърши и да се върнем към нормалността в личния ни живот и в обичаната ни църква “Света Троица”. През април месец на изтичащата година споделих с вас състоянието на нашите стопанство и финанси и се обърнах към вас с възвание за помощ. Ние в Настоятелството сме трогнати и изключително признателни за вашите щедри дарения.
Слава Богу вече излязохме от локдаун и се надяваме, че ограниченията ще продължат да намаляват и евентуално ще отпаднат напълно. Броят на богомолците постепенно расте, но седмичните ни постъпления от свещи, дарения и от дискоса все още са недостатъчни. Много енорияши се възползват от нашите редовни излъчвания на службите в интернет и така посетителите са по-малко сравнени с преди пандемията. Освен това, приходите от наем намаляха поради ограничения, които правителството наложи и поради факта, че някои от по-значимите ни наематели по различни причини ще прекратят договорите си, когато ограниченията паднат.

Ето защо, от името на Настоятелството и лично аз апелираме отново за дарения за финансово оздравяване на нашата църква. Коледните празници са пред нас и няма по-добър начин за честване на Рождество Христово от дарението. Ние също се надяваме, че членове и енорияши при възможност ще изберат месечната редовна вноска дарение поне докато се върнем към нормализация. Всеки размер на дарението, дори минималното има значение. Надяваме се също, че неизплатилите членския внос за текущата 2021 година ще го направят незабавно.

Можете да направите дарението на място всяка неделя преди, по време или след службата, както и с чек по пощата на името на “Holy Trinity Church” на адрес:
201 Monarch Park Avenue, Toronto, ON M4J 4R9.


Благодарим предварително за вашата отзивчивост и готовност за дарения. Нека Бог закриля вас и семействата ви!
С обич в Христа,
Ваш Ник Стефанов,
Председател на Църковното настоятелство

bulet point

Църквата е предимствено религиозно и духовно средище с допълнителни културно-образователни функции. Тя не е обвързана с поддръжка на никоя политическа кауза, идеология, организация, група или държава.

Света Троица е място за молитвено и социално общуване на източно-православни християни с произход от Македония, България и Канада. Църквата е член на Българската Източно-православна Епархия със седалище в Ню Йорк.

Църковната община Света Троица е регистрирана организация с идеална цел и се управлява от членовете чрез гласоподаване на общо събрание на демократичен принцип. Епархията в качеството си на наш църковен предстоятел ни осигурява канонично ръководство. Църквата набира средства чрез дарения, наеми, треби, тайнства, годишния базар, продажба на свещи и календари, групови чествания и други празненства.

Наскоро ремонтираната зала в приземния етаж на църквата се отдава под наем за културни мероприятия, както и за частни тържества.

Poseshtenie Avraam
Holy Trinity Stamp

НАЧАЛО | ИСТОРИЯ | ЗА НАС | ЗАЛА | КАЛЕНДАР-СЪБИТИЯ | ДАРЕНИЯ | КОНТАКТИ
© 2011. Македоно-българска източно-православна църква Света Троица. Всички права запазени.