Church front

Добре дошли на страницата на Македоно-българската източно-православна църква Света Троица в Торонто.

Важно! Обръщение към членовете на нашата църква и всички богомолци

Надявам се че Ви намирам в добро здраве и не преставам да вярвам, че отново ще се срещнем на живо, когато отмине застрашителната пандемия. Особено се гордея от факта, че във всяка от нашите виртуални църковни служби онлайн имаме над 100 участника, много от които не са редовни енорияши, както и че сме единствената църква от нашата Епархия, която извършва такива служби в целия район на Голямо Торонто. Благодарим Ви, отец Величко и попадия Светлана!
За повече от година пандемията Ковид-19 прекъсна нормалния ни религиозен живот. Досега преминахме през две кризи и съответните ограничителни мерки (и в момента преминаваме през трета), в които присъствието на Светата Литургия беше сведено до 10 участника, включително свещеника и хористите. В други периоди ни беше разрешено да присъстват 30% от нормалния капацитет на църквата (48 човека), а напоследък беше променено на 15% (24 човека). Тези ограничения в присъствието на богомолци нанесе съкрушителен удар върху нашите приходи, така необходими за изплащане на редовните ни сметки и да поддържаме църквата действаща и жива.

Загубата на приходи от наем също ни нанесоха силен удар. Главният ни наемател – Монтесори остана да действа с пълен капацитет, но ограниченията, наложени от провинциалното правителство доведоха до оттегляне на редовните ни наематели като Школата по карате, Арт групата и други, а многобройните частни партита и чествания бяха преустановени.

За да се задържим „над водата“ се обръщам от името на Църковното Настоятелство към всички членове да внесат в кратък срок членския си внос за 2021 г. Също се обръщам към всички енорияши с молба за дарения с цел подпомагане на финансовото здраве на нашата църква.
Великден иде и ни подсеща, че няма по-добър начин да отбележим славното Възкресение Христово от дарение към нашата обична църква Света Троица. Също, надеждата ни е, че енорияшите биха могли да участват и с редовно месечно парично дарение, поне до възвръщането на нормалния църковен живот. Не е важен размера на сумите, дори и малките са важна помощ! Църквата издава документ за данъчно отчисление на даренията.


Вашите дарения могат да се направят лично всяка неделя преди, по време и след службите. Приемат се и чекове до „Holy Trinity Church”, предадени в църквата или изпратени по пощата на адрес:
201 Monarch Park Avenue, Toronto, ON M4J 4R9.


С благодарност за вниманието към нашето обръщение и към молбата ни за помощ. Нека Бог благослови Вас и Вашите семейства.
С любов в Христа,
Ваш Ник Стефанов,
Председател на Църковното настоятелство

bulet point

Църквата е предимствено религиозно и духовно средище с допълнителни културно-образователни функции. Тя не е обвързана с поддръжка на никоя политическа кауза, идеология, организация, група или държава.

Света Троица е място за молитвено и социално общуване на източно-православни християни с произход от Македония, България и Канада. Църквата е член на Българската Източно-православна Епархия със седалище в Ню Йорк.

Църковната община Света Троица е регистрирана организация с идеална цел и се управлява от членовете чрез гласоподаване на общо събрание на демократичен принцип. Епархията в качеството си на наш църковен предстоятел ни осигурява канонично ръководство. Църквата набира средства чрез дарения, наеми, треби, тайнства, годишния базар, продажба на свещи и календари, групови чествания и други празненства.

Наскоро ремонтираната зала в приземния етаж на църквата се отдава под наем за културни мероприятия, както и за частни тържества.

Poseshtenie Avraam
Holy Trinity Stamp

НАЧАЛО | ИСТОРИЯ | ЗА НАС | ЗАЛА | КАЛЕНДАР-СЪБИТИЯ | ДАРЕНИЯ | КОНТАКТИ
© 2011. Македоно-българска източно-православна църква Света Троица. Всички права запазени.